A művészet évezredek óta tükrözi az emberiség mindenkori, és egyben akkori arcát, legyen akár a forradalmak, a megújulás vagy a békés egyeduralom kora. Az alkotó hiperérzékenyen fogadja az őt érő hatásokat, és feldolgozottan, összegezve adja vissza mindazt, ami hatással volt rá. Ezért van szükségünk a művészetekre, a művészekre: össze kell foglalnunk valahogyan mindazt, ami ér, ami megérint minket. A vizualitás különösen fontos az ember számára, mivel leginkább a látványon keresztül tudunk harmóniát teremteni a külső és belső világ között, így nagyon fontos, hogy amit látunk, amivel körülvesszük magunkat - sokszor egy egész életre - összhangban legyen saját érzéseinkkel.

Az alkotás eszmei és fizikai értelemben is érték. A festészet kétdimenziós eszközökkel teremt háromdimenziós fantáziavilágot, színekkel, formákkal, árnyakkal érzékeltet hangulatokat, szabadságot, szerelmet, boldogságot vagy drámát. Az enteriőrben a képzőművészeti alkotás az ember belső világából egy darabot, egy másik síkot képvisel, és arra hivatott, hogy közelebb hozza egymáshoz a fizikai és a mentális síkot, hogy a külső szemlélő számára közvetítse a két tér egyéni harmóniáját.

Szabadi Katalin festőművész legtöbb művét álmaiból merítette, álmokból, melyek egységes jelrendszert képviselnek az emberek között. A képek deffiniálják az emberi érzéseket; mozdulatokat, illatokat, színeket, alakokat hívnak elő emlékezetünkből, befejezik elkezdett, de félbeszakított álmainkat, kivetítik és feloldják félelmeinket, megválaszolják kérdéseinket.

Csak nézni kell őket...

 

www.festomuvesz.hu

Oldalmenü
Diavetítő
Naptár